joi, 22 noiembrie 2012

Darkness Falls (2003)


Genul: Horror/ Thriller
Nota acordata: 7.00
Film de groaza realizat cu un buget de 11 milioane de dolari, ce s-a facut rapid remarcat printre iubitorii acestui gen, inca din primele zile de la aparitie.
Darkness Falls” abordeaza una din superstitiile folosite de parinti pentru a-si speria copiii, respectiv cea a Zanei Maseluta - oricat de stupid ar suna.
Zana Maseluta este de fapt Matilda, o nevasta de pescar ce a trait o tragedie in urma cu mult timp.
Dupa moartea sotului ei, Matilda devine o mare iubitoare de copii pe care ii rasfata spunandu-le o multime de povesti si facandu-le diverse daruri.
De asemenea, Matilda obisnuia sa ofere fiecarui copil un banut de aur pentru ultimul dinte de lapte cazut.
In ciuda bunatatii sale Matilda nu este ferita de napasta, astfel ca intr-o zi casa in care se afla este cuprinsa de foc. Cu toate ca Matilda scapa cu viata, totusi fata ei si o mare parte din suprafata corpului este arsa. Intr-atat este de distrusa ca biata femeie nu suporta nici cea mai mica raza de lumina.
Pentru ca nu putea umbla in timpul zilei Matilda iese din casa doar noaptea si doar cu fata acoperita in prealabil cu o masca facuta din dintisorii de lapte ai copiilor, pe care i-a cumparat de-a lungul timpului.
Satenii incep sa se teama de Matilda, considerand ca aceasta a devenit o faptura stranie cu obiceiuri neobisnuite.
La un moment dat, doi copii din sat nu mai ajung acasa, fiind dati disparuti. Intregul sat se grabeste sa dea vina pe nefericita Matilda, pe care o acuza ca i-a rapit pe cei doi copii. Plini de furie localnicii vor navali asupra femeii, ii vor smulge masca de pe fata si o vor spanzura.
A doua zi, insa, cei doi copii considerati disparuti se intorc acasa nevatamati.
Satenii vor realiza faptul ca au comis o greseala, motiv pentru care o vor ingropa crestineste pe Matilda in cimitirul din sat, dupa care vor incerca cu totii sa uite de incident.
Insa dupa foarte putin timp un blestem s-a abatut asupra intregii localitati de pescari. Toti locuitorii au inceput sa saraceasca pana la foame iar o mare parte din oameni au inceput sa moara. Cei doi copii, pentru care a fost acuzata Matilda pe nedrept, au disparut de data aceasta fara urma.
Supravietuitorii au facut legatura intre moartea Matildei si napasta ce s-a abatut brusc asupra satului lor, astfel ca au mers in cimitir si au dezgropat mormantul acesteia, insa spre surpriza lor trupul femeii nu se mai afla acolo. Nu dupa mult timp intreaga localitate de pescari a fost complet pustiita.
Legenda Zanei Maselute a intrat astfel in povestile copiilor care credeau ca daca isi pun ultimul dintisor de lapte sub perna, dimineata vor gasi in locul lui un banut de aur; conditia fiind ca la tranzactie acestia sa nu traga cu ochiul pentru ca altfel Zana se va infuria si ii va ucide.
Kyle este un biet pusti caruia ii cade ultima masea de lapte iar prietena sa Caitlin il sfatuieste sa si-o ascuda sub perna, cu conditia de a nu privi la Zana atunci cand aceasta va veni.
Pe timpul noptii Kyle se joaca cu o lanterna iar atunci cand aude zgomote in camera, acesta aprinde lumina si fixeaza fascicolul exact in fata Zanei Maselute, ce va urla de durere.
Urland de groaza Kyle fuge din camera. Este oprit de mama care, dupa ce-l dojeneste, intra in dormitor pentru a-i arata ca totul nu a fost decat un vis urat, insa este atacata si ucisa de Zana.
Pentru ca se refugiaza in lumina puternica din baie, Kyle reuseste sa scape cu viata, insa nu va fi usor pentru el. Si aceasta pentru ca politistii il vor aresta sub acuzatia ca si-ar fi ucis mama si il vor duce intr-un loc de detentie special pentru minori.
Ajuns la maturitate Kyle pastreaza aceeasi teama de intuneric inarmandu-se permanent cu lanterne si alte surse de lumina precum si cu o multime de baterii de rezerva.
Prietena lui din copilarie, Caitlin ii va cere ajutorul intrucat fratele ei mai mic parea sa manifeste aceleasi simptome patologice de care a suferit si Kyle in trecut.
Singurul lucru pe care il poate face Kyle este de a-i intari bietului copil obsesiile pe care acesta le are fata de intuneric.
Lucrurile incep sa se complice iar Zana Maseluta parca innebuneste, dovedind ca si-a pierdut rabdarea, atacand salbatic si fara mila, luand o multime de vieti omenesti.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator