luni, 19 noiembrie 2012

Dreamcatcher (2003)


Genul: SF/ Horror/ Thriller
Nota acordata: 6.50
Un SF considerat a fi și de groaza, ce cuprinde nume mari în distribuție – o parte dintre actori au primit pe parcursul carierei lor cel putin o nominalizare la Golden Globe, inclusiv regizorul si scenaristul Lawrence Kasdan ce s-a facut remarcat în lumea artistică după ce a fost nominalizat la premiile Oscar si Golden Globe la categoria „cel mai bun scenariu original” scris pentru filmele „Grand Canyon” – 1992 și „The Big Chill” – 1984.
Actorii cei mai importanți sunt: Morgan Freeman, Thomas Jane, Jason Lee, Damian Lewis, Timothy Olyphant, Tom Sizemore, Donnie Wahlberg.
„Dreamcatcher” (2003) este o adaptare a  romanului cu acelasi nume, scris de Stephen King și publicat în anul 2001.
Scenariul a fost adaptat pentru ecran de  Lawrence Kasdan si William Goldman.
Povestea incepe inca din perioada copilariei unui grup de patru prieteni Henri (Thomas Jane), Jonesy (Damian Lewis), Pete (Timothy Olyphant) și Beaver (Jason Lee), care salveaza din mainile unor golani batausi un biet pusti pe nume Duddits (Donnie Wahlberg), ce parea ca sufera de retard mintal.
Ulterior cei patru copii se vor imprietenii cu Duddits. Acesta le va dezvalui in semn de multumire lucruri incredibile pe care nici macar nu banuiau ca ar putea exista.
Copilul Duddits le va spune celor patru copii ca fiecare dintre ei va participa in viitor la un razboi impotriva unor creaturi ce vor sosi de pe alta planeta cu intentii deloc pasnice.
Cei patru prieteni primesc de la Duddits abilitati speciale, cum ar fi printre altele comunicarea  prin telepatie.
Dupa ce au implinit varsta maturitatii, cei patru prieteni obisnuiesc sa mearga in fiecare an la o cabana de vanatoare pentru a se intalni si pentru a depana amintiri.
Insa vine si momentul pentru care Duddits i-a avertizat. O rasa de extraterestrii aterizeaza cu nava in padure nu foarte departe de cabana lor.
Oamenii si animalele sunt infestate de extraterestrii, care astfel reusesc sa se multiplice si sa se adapteze la conditiile de mediu.
Armata intervine prompt si cu brutalitate, dovedind ca stia dinainte cu ce anume se confrunta. Colonelul Abraham Curtis (Morgan Freeman) isi conduce trupele cu o mana de fier, sanctionand drastic orice abatere de la disciplina.
Cei patru prieteni isi vor unii fortele pentru a stopa colonizarea planetei inceputa de extraterestrii.
In ajutorul lor sare si Duddits, desi foarte bolnav inca mai gaseste resurse pentru a putea lupta.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator