joi, 15 noiembrie 2012

Hostel (2005)


Genul: Horror/ Thriller
Nota acordata: 7.00
Film horror cu buget redus si cu actori mediocri, insa care s-a bucurat si se bucura in continuare de un succes enorm la public.
Ulterior aparitiei acestui film au mai fost produse partile II (in anul 2007) si III (in anul 2011), insa acestea nu s-au ridicat la inaltimea asteptarilor.
Hostel” (2005) este regizat si scris de Eli Roth - actor, regizor si scenarist de film care s-a facut remarcat in intreaga lui cariera prin contributiile sale la realizarea unor filme considerate a fi foarte dure si sangeroase.
In Hostel” (2005) este vorba de doi tineri turisti americani Paxton (Jay Hernandez), Josh (Derek Richardson) si unul islandez Oli (Eythor Gudjonsson), aflati cu totii in vacanta in batrana Europa, mai exact in Amsterdam.
Cei trei tineri sunt oarecum dezamagiti de civilizatia si seriozitatea olandezilor, gandindu-se mai mereu la o evadare spre un loc numai bun de descatusat hormonii si de pus in practica cele mai intime si fierbinti fantezii erotice.
La un moment dat, un cetatean rus pe nume Alexei (Lubomir Bukovy) le vorbeste celor trei tineri despre existenta unui loc in Europa unde se afla o multime de femei frumoase, infocate dupa tinerii americani si dornice de sex nebun.
Acel rai se afla undeva la o pensiune particulara din aproprierea orasului Bratislava, capitala Slovaciei –  tara ce a facut parte candva din blocul comunist.
Chiar in trenul care ii transporta catre Slovacia, tinerii au facut cunostinta cu un olandez ciudatel (Ian Vlasak), care, dupa ce l-a atins pe unul din tineri intr-un mod nepotrivit, a fost obligat sa paraseasca compartimentul.
Ajunsi in Slovacia cei trei tineri au crezut la inceput ca au fost pacaliti, la vederea sirurilor de blocuri, ponosite si supra-aglomerate, insa in scurt timp acestia se vor intalni cu cateva turiste venite din diferite tari. Distractia incepe iar cei trei tineri se bucura de dezmat. Bautura, dans si sex – toate acestea la discretie.
A doua zi insa, Paxton si Josh constata ca prietenul lor islandez Oli a disparut.
Incep sa-si puna intrebari si sa-si faca griji, insa chiar atunci primesc pe telefon o fotografie cu Oli alaturi de una din fete, in semn de salut.
Paxton si Josh se mai linistesc crezand ca Oli i-a parasit, plecand cu fata pentru a se distra in intimitate.
Ulterior Paxton cerceteaza mai atent fotografia si isi da seama ca ceva nu este in regula, ca si cum cineva ar fi trucat-o.
Isi va afla raspunsurile intr-un mod extrem de dureros si infiorator, intrucat  in Slovacia isi avea sediul o grupare fanatica, ai caror membrii se autointitulau „vanatori de elita”. Acestia isi  faceau de cap, contra unei anumite sume de bani, torturand cu sadism turistii veniti din tari prospere ce erau momiti spre Bratislava de intermediari platiti.
Acest film contine secvente terifiante, motiv pentru care nu poate fi recomandat minorilor.
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator