vineri, 30 noiembrie 2012

House of Wax (2005)


Genul: Horror/ Thriller
Nota acordata: 7.00
Film de groaza realizat cu un buget de 30 de milioane de dolari.
„House of Wax” (2005) a fost regizat de Jaume Collet Serra – care a mai realizat „Orphan” (2009) si Unknown (2011).
Actiunea se petrece in jurul unui grup alcatuit din sase prieteni: Nick (Chad Michael Murray), Carly (Elisha Cuthbert), Wade (Jared Padalecki), Paige (Paris Hilton), Dalton (Jon Abrahams), Blake (Robert Richard), ce se indreptau spre  un meci de fotbal.
Cei sase se hotarasc la un moment dat  sa se opreasca pentru un popas intr-un loc izolat aflat intr-o poienita, nu departe de drumul principal.
Pe timpul serii sunt deranjati de o masina al carei sofer isi pozitioneaza farurile asupra lor, in mod sfidator.
Dupa ce primeste o sticla de bere intr-unul din faruri, soferul agasant ii paraseste. Noaptea, cand tinerii se aflau cu totii la culcare, cineva le saboteaza masina.
Astfel ca in dimineata de a doua zi cei sase tineri se vor afla in imposibilitatea de a pleca mai departe intrucat cureaua de transmisie de la motor este taiata.
Se intampla ca tocmai atunci grupul sa se intalneasca cu un localnic ciudat si cam sinistru, ce se ofera sa-i conduca spre un mic orasel unde s-ar afla si un magazin auto cu piese de schimb pentru masina lor.
Carly si Wade pleaca impreuna spre oras urmand indicatiile localnicului.
Cei doi ajung in oraselul Ambrose, unde totul parea sa fie parasit cu exceptia bisericii.
Din biserica le iese in intampinare un individ pe nume Bo, care le spune ca toti locuitorii din Ambrose sunt la inmormantare.
Bo le cere celor doi tineri sa se mai plimbe putin prin oras pana cand sunt gata funeraliile.
Tinerii vor vizita casa de ceara din oras unde vor descoperi exponate incredibile, respectiv figuri de ceara in marime naturala realizate intr-un mod foarte realistic.
Insa surprizele celor doi tineri nu se vor opri aici intrucat vor afla ca exponatele din muzeu sunt de fapt locuitorii oraselului Ambrose, ce au fost transformati in figurine de ceara de doi frati maniaci.
De asemenea, de-a lungul timpului fratii criminali au capturat mai multi oameni pe care i-au supus procesului de ceruire, ce presupunea imbibarea victimelor cu ceara fierbinte, cand acestea inca mai erau in viata.
Grupul de tineri va trebui sa lupte cu cei doi frati psihopati pentru a scapa cu viata si pentru a nu ajunge la randul lor simple exponate in muzeul figurilor de ceara.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator