duminică, 18 noiembrie 2012

Paranormal Activity (2007)


Genul: Horror/ Thriller
Nota acordata: 7.00
Film de groaza realizat cu un buget foarte mic, insa intr-un concept original ce aminteste de precursorul “The Blair Witch Project” din 1999, in care filmarea se realizeaza cu o singura camera sau doar cateva si care par a fi folosite chiar de catre personajele din film. Efectul acestui tip de filmare asupra spectatorilor fiind cresterea momentelor de tensiune si de incordare intrucat se creaza impresia ca imaginile sunt realizate in timp real si fara sa fi fost afectate de diverse efecte vizuale, prelucrate in prealabil pe calculator.
Spre deosebire de “The Blair Witch Project” filmul “Paranormal Activity” (2007) aduce o nota de originalitate prin aceea ca o buna parte din timpul de filmare este realizata cu o singură cameră așezată intr-o pozitie fixa, existand totusi o prelucrare prealabila prin derularea rapida a unor imagini pentru a reda actiunile ce se petrec pe durata a catorva ore.
Ulterior acestui film au mai aparut si partea a II-a (realizata in anul 2010), partea a III-a (realizata in 2011) si partea a IV-a (realizata in 2012).
Povestea filmului se invarte in jurul unui cuplu de doi tineri americani, Katie (Katie Featherston) si Micah (Micah Sloat), ce se muta intr-o casa noua din San Diego, California.
Katie este convinsa de existenta unor forte supranaturale ce au bantuit-o inca de cand era o copila.
Pentru a o linistii dar si pentru a-i face prietenei sale jocul, Micah incepe sa filmeze permanent incaperile noii locuinte.
Astfel ca pe timpul noptii Micah foloseste o camera video in dormitor, care sa filmeze in permanenta patul si usa, iar in timpul zilei se plimba prin casă filmand tot ce mișca.
Nu dupa mult timp in casa incep sa se produca tot felul de zgomote si sunete ce-i conving pe tineri ca alaturi de ei se afla si prezenta unei fantome.
Astfel ca vor apela la diversi specialisti in spiritism, care vor pune un diagnostic neasteptat, acela ca locuinta celor doi tineri nu este bantuita de un spirit ci Katie este cea vizata de o entitate demonica.
Lucrurile incep sa se complice si sa se agraveze dupa ce Micah foloseste o tabla de ouija pentru a intra in contact cu spiritul demonic, iar cand specialistul in paranormal le viziteaza din nou casa, acesta practic o rupe la fuga pentru ca isi da seama de puterea si primejdia entitatii demonice.
Cei doi tineri incearca sa se pacaleasca unul pe altul ca lucrurile se vor linistii si se vor rezolva de la sine, insa sfarsitul este pe cat de tragic pe atat de terifiant.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator