luni, 5 noiembrie 2012

The Descent (2005)


Genul: Horror/ Thriller/ Aventura
Nota acordata: 7.50
Film de groaza realizat de Neil Marshall (s-a facut cunoscut si prin „Centurion”  2010) cu un buget de 3,5 milioane de lire sterline.
Spre deosebire de multe alte filme horror de duzina, „The Descent (2004)” se remarca prin aceea ca pune mare accent pe latura psihologica a personajelor.
Pentru ca oamenii pot sa insele in aparenta, in marea lor majoritate sunt doar niste ipocriti, iar odata ce au ajunsi in situatia de a lupta pentru supravietuire vor reactiona intr-un mod extrem de dur si de salbatic, asemenea oricarui animal haituit.
Omul este o bruta ce a invatat, mai mult sau mai putin, sa-si reprime propriile instincte si care poarta pe fata o masca poleita cu ceea ce unii definesc prin  cuvantul civilizatie.
Cam acesta este mesajul ce poate fi deslusit din film.
Sarah (Shauna Macdonald) trebuie sa se refaca psihic in urma pierderii fetitei si sotului ei intr-un accident de masina produs pe sosea.
Pentru ca Sarah era mare amatoare de sport este invitata la o aventura in muntii de catre prietenele ei Juno (Natalie Mendoza), Rebecca (Saskia Mulder), Sam (MyAnna Buring), Holly (Nora-Jane Noone), Beth (Alex Reid), cu toate avand aceeasi pasiune.
Ajunse in munti prietenele se hotarasc sa exploreze o pestera mai putin cunoscuta.
Dornice de aventura tinerele se avanta mai adanc in aceasta pestera, insa vor experimenta pe propria lor piele adevaratul sens al groazei.
De mii de ani, de pe vremea cand omul s-a refugiat in pesteri pentru a supravietui erei glaciare, acel loc apartinea unor fapturi, odata oameni, care s-au adaptat la conditiile de pestera.
Desi aveau vederea slaba aceasta specie de umanoizi si-a dezvoltat de-a lungul timpului multe alte capacitati de vanatori.
Prietenia inceteaza intre tinerele femei, care se vor lupta acum pentru supravietuire, atat cu monstrii cat si una impotriva celeilalte.     
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator