marți, 13 noiembrie 2012

The Ruins (2008)


Genul: Horror/ Thriller
Nota acordata: 6.50
Film de groaza realizat dupa romanul cu acelasi nume, scris de Scott Smith si publicat in anul 2006.
Bugetul filmului a fost de doar 8 milioane de dolari.
Distributia nu cuprinde actori de renume iar acelasi lucru se poate spune si despre regizorul acestui film, Carter Smith.
Povestea este despre un grup de sase tineri turisti, Jeff (Jonathan Tucker), Amy (Jena Malone), Stacy (Laura Ramsey), Eric (Shawn Ashmore), Dimitri (Dimitri Baveas), Mathias (Joe Anderson), aflati cu totii in orasul Cancun din Mexic.
Acestia se hotaresc sa intre in jungla din aproprierea orasului, pentru a-l cauta pe Henrich, fratele tanarului Mathias.
Avand la dispozitie doar o harta schematica, cei sase tineri ajung in preajma unor vechi edificii mayase, inca neexplorate.
Printre cei sase tineri explodeaza entuziasmul si adrenalina, la gandul ca vor fi primii descoperitori ai unor noi asezari de mult disparute, iar numele lor sa ajunga in manualele de istorie. 
Insa fericirea lor este curmata brusc de cativa localnici ce devin isterici si deosebit de agresivi, obligandu-i pe cei sase tineri sa nu paraseasca ruinele, tinandu-i captivi sub amenintarea armelor.
Socati de atitudinea ostila a localnicilor, tinerii vor incerca sa priceapa ce anume se petrece. Curand vor intelege ca locul in care au patruns este considerat de catre locuitori ca fiind sacru si de neatins, intrucat printre ruine salasluia ceva neobisnuit, asemanator unei plante carnivore, ce parea condusa de o anumita inteligenta, atragandu-si victimele in capcane mortale prin emiterea unor sunete asemanatore cu cele emise de oameni. Planta carnivora incepea sa-si devoreze victimele dupa ce acestea erau infestate.
Tinerii vor intelege astfel ca nervozitatea localnicilor era pe deplin justificata intrucat planta se raspandea in natura prin infestare, asemenea unei agent patogen.
In zadar vor cauta tinerii turisti o cale de scapare din locul terifiant, intrucat totul a devenit mult prea tarziu pentru ei.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator