miercuri, 14 noiembrie 2012

The Texas Chainsaw Massacre (2003)


Genul: Horror/ Thriller/ Crima
Nota acordata: 7.00
Film de groaza realizat cu un buget de doar 9 milioane de dolari, insa care s-a facut repede remarcat printre iubitorii acestui gen.
Distributia nu cuprinde cine stie ce celibritati, intrucat majoritatea actorilor s-au facut reamarcati doar in alte productii horror, cum ar fi Jonathan Tucker (The Ruins- 2008), Erica Leerhsen (Wrong Turn 2: Dead End- 2007; Pulse- 2006).
Exceptii ar putea fi Jessica Biel (a jucat recent in Total Recall- 2012) si actorul R. Lee Ermey, ce s-a facut remarcat in mai multe filme de succes.
Daca este sa ne legam si de regizorul Marcus Nispel, atunci nu pot decat sa amintesc de „Friday the 13th”- 2009, in care joaca si mult indragitul actor Jared Padalecki (Sam Winchester din serialul Supernatural).
Si cam atat despre reputatia actorilor si a regizorului.
Insa asta nu inseamna ca filmul este unul prost, ci dimpotriva „The Texas Chainsaw Massacre” (2003) a primit destule aprecieri si referinte pozitive pe diferite site-uri de socializare.
Actiunea se desfasoara prin anii 1970, cand un grup de patru tineri, respectiv Erin (Jessica Biel), Morgan (Jonathan Tucker), Andy (Mike Vogel) si Kemper (Eric Balfour), se aflau in vacanta, calatorind prin Texas.
La un moment dat in drum le iese o fata plina de sange si in stare de soc. Dupa ce isi mai revine putin, tanara ranita le spune celor patru tineri ca se numeste Pepper (Erica Leerhsen) si ca sunt cu totii in primejdie de moarte. Tinerii nu inteleg prea bine vorbele fetei dar vor  incearca sa ajunga cat mai repede cu masina la cea mai apropiata asezare umana, pentru a gasi ajutor.
La un moment dat tanara scoate un revolver, de te miri de unde, dupa care se sinucide, improscand cu creier si sange peste tot in masina.
Tinerii ingroziti opresc masina si incep sa urle. La un moment dat in scena isi face aparitia si un serif, pe nume Hoyt (R. Lee Ermey), care insa numai om al legii nu era.
In curand, tinerii vor intelege faptul ca au ajuns intr-un colt al lumii uitat de lume si de Dumnezeu, unde putinii locuitorii sunt in majoritatea lor psihopati sau cel putin zdravan deranjati mintal. Acest lucru se explica prin faptul ca toti erau rude, intre ei legandu-se relatii incestuoase, iar boala maniacala transmitandu-se la urmasi in mod ereditar.
Cel mai feroce si mai periculos dintre toti parea sa fie maniacul numit Leatherface (Andrew Bryniarski), un canibal extrem de hidos ce obisnuia sa-si fugareasca si casapeasca victimele cu o drujba.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator