duminică, 4 noiembrie 2012

Van Helsing (2004)


Genul: Horror/ Actiune/ Aventura/ Fantezie
Nota acordata: 8.00
Film realizat de regizorul si scenaristul Stephen Sommers, cu un buget de 160 de milioane de dolari.
In distributie apar cativa actori consacrati, cum ar fi Hugh Jackman (X-Men - Wolverine) si Kate Beckinsale (Underworld – vampirita Selene).
In versiunea acestui film, doctorul Frankenstein este sponsorizat de Contele Dracula pentru a-si duce la capat experimentele sale pe cadavre.
Dupa ce reuseste sa reinvie un cadavru, ansamblat cu parti luate de la mai multe corpuri si tocmai cand satenii din Transilvania au pornit o rascoala,  Contele Dracula apare si isi arata intentia de a se folosi de creatia lui Frankenstein, in scopuri personale.
Pentru ca doctorul se opune Contele il ucide, insa monstrul reuseste sa scape. 
In timpul acesta la Vatican este chemat vanatorul de monstrii, Van Helsing (Hugh Jackman).
Acestuia i se da insarcinarea de a merge tocmai pe taramul intunecat al Romaniei, in Transilvania, pentru a-i ajuta pe membrii familiei Valerious care nu prea mai faceau fata atacurilor venite din partea vampirilor si a varcolacilor.
Strabatand muntii, Van Helsing impreuna cu ajutorul sau Carl (David Wenham) reusesc sa ajunga in Transilvania, unde nu se pot bucura de prea multa ospitalitate din partea locuitorilor iar vampirii si varcolacii nu le vor lasa nici macar o clipa de odihna.
De altfel, Van Helsing o va intalni in Transilvania pe singura urmasa a familiei de vita nobila, Anna Valerious (Kate Beckinsale), care are destule motivele sa fie furioasa intrucat si-a pierdut toate rudele in lupta cu contele vampir.
Dupa ce-l vede in lupta cu vampirii, Anna realizeaza ca Van Helsing este singurul cu sanse de izbanda in fata temutului Dracula.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator