luni, 10 decembrie 2012

Altered (2006)


Genul: Horror/ Thriller/ SF
Nota acordata: 7.00
Film de groaza realizat de regizorul si scenaristul Eduardo Sanchez (a mai realizat si The Blair Witch Project), cu un buget de 8 milioane de dolari.
Povestea filmului ii cuprinde pe cei patru prieteni din copilarie, respectiv pe Wyatt (Adam Kaufman), Duke (Brad William Henke), Cody (Paul McCarthy- Boyington), Otis (Michael C. Williams).
In copilarie acestia patru, impreuna cu Timy, fratele lui Cody, au fost rapiti de o rasa de extraterestri, in timp ce se aflau la o plimbare prin padure.
Extraterestrii au facut experimente indelungi si felurite pe cei cinci tineri scopul lor fiind acela de a cunoaste in amanunt capacitatile psihice, fizice si biologice ale oamenilor, in vederea declansarii unui razboi pentru extintia rasei umane si colonizarea planetei.
Se intampla insa ca Wyatt, Duke, Cody si Otis sa reuseasca sa scape din ghearele „aliensilor” lasandu-l in urma pe Timy, pe care nu l-au putut ajuta.
Dupa cincisprezece ani, cei patru prieteni au incercat fiecare in felul lor sa-si vindece traumele psihice suferite in timpul rapirii. Astfel, Wyatt a incercat sa duca o viata normala, izolandu-se de cei patru prieteni si incercand sa uite toata intamplarea suferita alaturi de prietena sa, Hope (Catherine Mangan).
Ceilalti trei prieteni, respectiv Duke, Cody, Otis, nu au putut uita trecutul atat de usor, suferind frustrari intense si fiind ridiculizati de rude si de prieteni care nu puteau accepta povestea rapirii lor de catre extraterestrii.
Cel mai frustrat dintre ei fiind Cody, pentru ca nu a reusit sa le ofere parintilor o explicatie rationala cu privire la disparitia fratelui sau, Timy.
In consecinta cei trei vor porni periodic la vanatoare de extraterestrii prin padure.
Intentia lor fiind de a captura un extraterestru pentru a se razbuna. Pentru a reusi acest lucru cei trei isi confectioneaza diverse arme si amplaseaza mai multe capcane in locurile unde banuiau ca extraterestrii obisnuiesc sa se aventureze.
Intamplarea face ca acestia chiar sa reuseasca sa captureze pe unul din extraterestrii, legandu-l fedeles si indesandu-l intr-un sac, dupa care vor porni la drum cu masina pe sosea.
Temandu-se de faptul ca „frățânii” extraterestrului ar putea sa ii sara in ajutor, cei trei se gandesc sa mearga la locuinta vechiului lor prieten, Wyatt.
Wyatt este surprins in mod neplacut la vederea celor trei prieteni si exaspereaza cand da cu ochii si de extrarestrul pe care acestia l-au rapit.
Respectivul extraterestru fiind o fiinta foarte urata, neagra, cu dinti lungi si ascutiti, cu ochii mari si intunecati, iar degetele ii erau prevazute cu gheare.
Mai mult decat atat aceste fiinte venite din alta lume erau deosebit de rezistente, supravietuind celor mai dure lovituri, purtau in saliva un fel de bacterie ce descompunea rapid carnea victemelor si aveau capacitati psihice exceptionale, putand prelua controlul asupra unei persoane doar printr-o simpla privire in ochi.
De asemenea, acestia aveau si un fel de mecanism biologic intern prin care puteau solicita de la departare ajutorul rudelor.
Wyatt realizeaza faptul ca nu mai poate fugi de trecut si ca a venit timpul sa-l infrunte alaturi de prietenii sai din copilarie de care s-a despartit de ani de zile.
Insa nu de aceeasi parere este si prietena sa, Hope, care se va opune intr-atat de vehement ca Wyatt va trebui sa o lege.
Lucrurile vor lua o intorsatura destul de urata in cursul carora Wyat va realiza ca cei trei prieteni au fost de fapt pacaliti si ca el este cel vizat de extraterestrii, intrucat acestia se temeau de capacitatile sale biologice si psihice, ce il faceau imun in fata atacurilor.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator