sâmbătă, 29 decembrie 2012

Cercetatorii chinezi au descoperit ca bacteriile intestinale contribuie la aparitia obezitatii


greutateexcesiva; obez; gras; enterobacteriile pot provoca obezitate, sfaturile cercetatorilor chinezi privind obezitatea, sobolani testati cu grasimi,

Descoperirea s-a facut in urma unui test efectuat pe soareci pentru care savantii din cadrul Universitatii Jiaotong, Shanghai, au reusit sa le determine o anumita imunitate in fata acumularii grasimilor. Acesti soareci nu se ingrasau chiar daca erau hraniti cu cantitati mari de alimente foarte grase.

Insa imunitatea nu a mai contat odata ce soarecilor li s-au injectat bacterii ce se gasesc in mod normal in intestinele oamenilor, iar, ulterior, ori de cate ori le era servita cobailor o alimentatie bogata acestia deveneau rapid supraponderali.

Bacteria ce determina obezitate este cunoscuta sub numele de „Enterobacterie” si constituie flora intestinala normala a organismului uman.

Experimentul a presupus injectarea soarecilor timp de 10 saptamani cu aceasta bacterie preluata din organismul unui voluntar uman ce suferea de obezitate.

In urma experimentelor efectuate pe soareci oamenii de stiinta chinezi au elaborat o lucrare, pe care au publicat-o in revista „International Society for Microbial Ecology”, unde si-au exprimat concluziile legate de posibilitatile oamenilor de a combate obezitatea. Astfel pentru ca un om supraponderal sa piarda din greutate este absolut necesar ca acesta sa-si schimbe regimul alimentar, trecand la o dieta saraca in grasimi ce ar putea determina reducerea numarului de bacterii din intestin, intrucat, desi nu este inca pe deplin clar rolul enterobacteriilor in acumularea grasimilor, toate testele releva certitudinea ca acestea contribuie in mod decisiv la aparitia obezitatii.

Savantii chinezi au ajuns la aceste concluzii dupa ce o parte dintre ei au ales sa se supuna in mod benevol unui tratament ce implica administrarea de medicamente pentru reducerea florei intestinale, in timp ce au urmat o alimentatie obisnuita, bazata pe mancare traditionala chinezeasca; rezultatul fiind pierderea in greutate, dupa mai multe luni de zile.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator