vineri, 21 decembrie 2012

Hieroglifele mayase ce prevestesc Apocalipsa sunt doar partial adevarate.


Isteria ce s-a adunat in jurul predictiilor mayase, facute pe seama sfarsitului acestei lumii, nu este justificata.

Totul a portnit de la descoperirea in Guatemala a unor hieroglife sapate pe un bloc de piatra acum mai bine de 1300 de ani. Aceste scrieri stravechi vorbesc de activitatea politica de la acea vreme, cand doi mari conducatori mayasi se aflau in competitie.
 
Unul din acesti conducatori, Jaguar Paw, a simtit ca adversarul sau il va invinge in cele din urma, fiind mai puternic, astfel ca a facut un ultim gest de sfidare ordonand saparea in piatra a calendarului mayas.
 
Pe langa hieroglifele ce reprezinta numere stelare, imparatul Jaguar Paw a tinut sa precizeze ca el este cel care a prezidat si sustinut intocmirea intregului calendar, valabil pana la o data indepartata, anume pana in 21 decembrie 2012.
 
Aceasta laudarosenie fiind facuta pentru a sfida puterea si capacitatea conducatorului vecin, care, in cele din urma si cel mai probabil, a invadat tinuturile stapanite de Jaguar Paw indepartandu-l pe acesta de la putere si ucigandu-i supusii.
 
Astfel ca aceste scrieri sapate in piatra, pentru care s-a presupus in mod eronat ca prevestesc apocalipsa, sunt mai degraba un memento al vremurilor de mult apuse.
 
Regele Jaguar Paw a tinut sa-si sfideze soarta, lasand in urma ceva nemuritor care sa aminteasca de el peste milenii.
 
Oamenii s-au temut si in trecut de Apocalipsa, iar temerile lor sunt alimentate de diverse superstitii, precum si de scrierile din Biblie sau de predictiile facute de Nostradamus.
 
Pentru  zilele din 01 ianuarie 1900, 01 ianuarie 2000, 11 noiembrie 2011 si 21 decembrie 2012 o mare parte din populatie s-a temut de venirea apocalipsei.
 
Au existat si exista destui fanatici pe aceasta tema. Imi amintesc de revelionul din 2000 cand un american a fost intr-atat de convins ca va veni sfarsitul apocaliptic descris in Biblie incat nu a ezitat sa-si vanda toate bunurile pentru a-si cumpara o cabana izolata in munti, unde s-a mutat in graba impreuna cu intreaga familie.
 
Insa nu este singurul american de acest soi, intrucat, in preajma unor astfel de presupuse evenimente ce vor urma, in presa apar mai multe semnalari privind construirea buncarelor anti-atomice, precum si vanzarea masiva de arme pentru asalt.
 
Probabil ca si acum, in timp ce scriu aceste randuri, exista cineva care s-a refugiat in buncarul sau, cu purcel si catel, strangandu-si arma automata in mana si privind fix la un radio pentru a afla ultimele stiri.
 
 
Insa imaginea apocaliptica este diferita. Multi cred ca sfarsitul acestei lumi va veni ca urmare a unei invazii venite din partea unei tari cu o populatie foarte numeroasa sau din partea extraterestrilor, ori ca urmare a unor cataclisme naturale, respectiv asteroizi uriasi ce se prabusesc pe pamant, potop prin revarsarea apelor si acoperirea totala a pamantului, rostogolirea pamantului si inversarea brusca a polilor, explozii solare, inghetarea planetei prin intrarea intr-o noua era glaciara, virusi mortali ce se raspandesc si transmit cu repeziciune, infertilitatea si incapacitatea oamenilor de a se mai reproduce etc.
 
Insa toate acestea s-ar putea sa nu se intample iar Apocalipsa sa vina sub o alta forma, respectiv datorita politicilor agresive si daunatoare intreaga lume sa devina un loc unde sa nu mai existe motive pentru a trai. Romanii ar trebui sa stie acest lucru cel mai bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator