luni, 17 decembrie 2012

Police Brutality


 
Un filmulet circula pe youtube prin care se poate urmari moartea lui Ernesto Duenez Jr., un membru al unei bande de interlopi din SUA.
 
Pe data de 08 iunie 2011, in Oakland, California, o masina a politiei a urmarit si interceptat autovehiculul in care se afla Ernesto Duenez Jr., cu intentia de a-l aresta.
 
Ernesto Duenez Jr. era un interlop notoriu, fiind cunoscut pentru multiple violente domestice, fiind condamnat in trei randuri la pedeapsa cu inchisoarea.
 
 
In imagini se poate vedea cum politistul coboara din masina politiei si foarte precipitat il someaza pe interlop sa coboare din autovehicul cu mainile deasupra capului, avertizandu-l ca altfel il va impusca.
 
Desi in prima secunda pare ca Ernesto Duenez Jr. se conformeaza, iesind cu mainile deasupra capului din autovehicul, totusi acesta face un gest de a se intoarce si de a se apleca usor spre interiorul masinii sale, moment in care politistul deschide focul, tragand nu mai putin de treisprezece gloante, din care 11 si-au atins tinta.

Ernesto Duenez Jr. este rapus de gloante chiar in fata casei unui prieten, unde se afla si sotia sa, care, vazandu-si sotul doborat, se repede asupra trupului acestuia in incercarea disperata de a-l ajuta, in ciuda somatiilor politistului.
La fata locului sosesc de indata si alti politisti, iar ceva mai tarziu si  o ambulanta.
 
Pana la venirea medicilor unul din politisti il perchizitioneaza pe muribund, dupa care il intoarce pe o parte si il incatuseaza, in timp ce acesta a mai scos cateva sunete infioratoare.

Politistul tragator continua sa-si tina arma indreptata spre cel cazut, pana cand acestuia i s-au pus catusele - probabil ca toate acestea fac parte din procedurile standard ale politiei americane.
 
Ulterior politistul care si-a descarcat arma a fost achitat de justitie si repus in functie, judecatorul considerand ca acesta a procedat corect, cu toate ca la momentul incidentului Ernesto Duenez Jr. era neinarmat. Se pare ca victima incidentului, dupa ce a coborat din masina cu mainile ridicate, s-a intors spre interiorul masinii pentru a-si debloca piciorul agatat in centura de siguranta, aceasta miscare fiindu-i fatala, intrucat politistul i-a interpretat gresit intentiile.
 
In prezent familia victimei duce o campanie acerba pentru dreptate, cerand pedepsirea politistului. Imaginile postate pe internet, filmate cu camera de supraveghere din masina politiei, au fost obtinute de familie prin intermediul avocatilor.
 
Desigur ca imaginile sunt foarte socante iar ce-i mai multi vor considera ca politistul a actionat in pripa, insa politia din SUA se confrunta cu un nivel de infractionalitate mult mai grav decat cel de la noi, viata politistilor fiind aproape in permanenta in pericol.
 
Problemele sociale din majoritatea statelor ce alcatuiesc SUA sunt legate in principal de bandele de gangsteri si infractori, precum si de traficul ilegal de arme si de droguri.
 
Foarte multi dintre tinerii americani consuma diverse stupefiante si au posibilitatea de a-si cumpara, legal sau ilegal, o arma de foc letala. Probabil ca pe aceste aspecte s-a bazat si decizia judecatorului de a-l achita pe politist.

2 comentarii:

  1. Groaznic! in SUA se poarta adevarate razboaie deosebit de sangeroase intre diferitele bande de gangsteri, iar politia este de cele mai multe ori depasita de situatie

    RăspundețiȘtergere

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator