miercuri, 12 decembrie 2012

Severance (2006)


Genul: Horror/ Thriller/ Comedie
Nota acordata: 7.50
Film englezesc de groaza realizat de regizorul si scenaristul Christopher Smith (a mai regizat si “Black Death” 2010).
Actiunea se petrece in Muntii Matra din Ungaria, unde un grup de angajati, din cadrul companiei Palisade, se aflau impreuna intr-o vacanta platita de firma.
Palisade era o corporatie ce producea arme militare inovatoare pe care le vindea peste tot in lume, in special in zonele de conflict.
Grupul era alcatuit din Harris (Toby Syephens), Jill (Claudie Blakley), Gordon (Andy Nyman), Billy (Babou Ceesay), Rischard (Tim McInnerny), Maggie (Laura Harris), Steve (Danny Dyer).
Mergand cu autobuzul catre cabana de lux din creierul muntilor, unde trebuiau sa poposeasca, grupul este blocat de catre un copac doborat pe sosea.
Pentru ca soferul vorbea doar ungureste si era si isteric pe deasupra, Richard (Tim McInnerny) - liderul grupului nu reuseste sa se inteleaga cu acesta pentru a merge pe un drum ocolitor, astfel ca se hotarasc cu totii sa plece pe jos pana la destinatie.
Ajung in sfarsit la o cabana unde constata ca lipsesc cu desavarsire conditiile si serviciile de lux promise de companie.
Plecati la o joaca prin padure cu armele de paint-ball, grupul constata intr-un mod deosebit de socant faptul ca nu erau chiar singuri, fiind vanati de o banda de psihopati inarmati, fosti militari.
Psihopatii aveau o placere de-a dreptul perversa de a ucide oameni, iar grupul de angajati din cadrul Palisade nu le oferea nici un motiv de mila, intrucat acestia se ocupau cu producerea unor arme sofisticate menite sa ucida soldati sau sa-i scoata din lupta prin schilodire.
Din grup vor ramane foarte putini in viata, mare parte dintre angajati fiind ucisi cu sadism de catre nebuni.
Putinii supravietuitori vor porni o goana nebuna prin padure pentru a se salva, iar atunci cand nu mai au de ales sunt nevoiti sa lupte impotriva urmaritorilor.
Astfel, pentru angajatii Palisade, vacanta se va transforma intr-un bun prilej de a experimenta la propriu ororile provocate de armele pe care tot ei le-au conceput.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator