sâmbătă, 26 ianuarie 2013

10 alimente anticancer


Unele alimente contin compusi care datorita proprietatilor lor extraordinare au ajuns in categoria tratamentelor ce contribuie decisiv la lupta impotriva cancerului.

De aceea este foarte important ceea ce serviti la o simpla gustare, intrucat ceea ce consumati poate deveni o oportunitate de a preveni sau de a lupta impotriva cancerului fie el de stomac, de prostata, pulmonar, de colon, de cap, de gat etc.

Este esential sa cunoasteti valoarea si calitatea produselor pe care le introduceti in organism, pentru ca in timp ce unele alimente sunt anticancer altele pot favoriza aparitia acestor boli mortale si de temut.

Specialistii au intocmit o lista cu cele mai benefice 10 alimente, ce pot constitui o baricada impotriva cancerului. Iata-le:
 

 

Remedii naturale impotriva cancerului. Proteine ce ajuta la combaterea cancerului si intarirea sistemului imunitar. O alimentatie sanatoasa cu mancare de fasole poate constitui o naricada impotriva cancerului. Pentru sanatate, frumusete, dezintoxicatie, imunitate, rezistenta, forta, energie, putere
 

1.Fasolea alba

Pentru acumularile de gaze ce urmeaza invariabil unei mese cu fasole, cei mai multi necunoscatori iau in deradere acest aliment. Fasolea ramane insa una dintre cele mai bune surse de proteine vegetale, oferind o seama de fibre de calitate superioara.

Cercetatorii au descoperit faptul ca o dieta cu fasole alba actioneaza mai bine asupra celulelor canceroase, in raport cu fasolea de alta culoare, desi acest lucru nu a putut fi explicat pe deplin.

Boabele de fasole, pe cat de banale par, pot fi un instrument eficient in combaterea riscului aparitiei cancerului de cap si de gat, cu conditia ca acest aliment sa fie utilizat frecvent in dieta.

Anumite studii indica faptul ca persoanele care au consumat fasole de cel putin trei ori pe saptamana au avut un risc de peste 30 % mai redus in fata aparitiei polipilor de colon.

In bucatarie fasolea are si avantajul de a fi  preparata intr-o varietate de meniuri, respectiv in supe, ciorbe, salate, mancaruri de fasole cu ciolan, costita, „fasole batuta” ș.a.m.d.

 
 

Brocoli, legume crucifere. Contin „I3C” – idole-3-carbinol, sulforafan, luteina si zeaxantina. Remedii naturale impotriva cancerului. Proteine ce ajuta la combaterea cancerului si intarirea sistemului imunitar. O alimentatie sanatoasa poate constitui o naricada impotriva cancerului. Pentru sanatate, frumusete, dezintoxicatie, imunitate, rezistenta, forta, energie, putere
 
2. Brocoli si alte legume crucifere

Alaturi de brocoli, printre legumele crucifere se numara conopida si varza (fie ea de Brussel sau creata).

 Aceste legume contin foarte multi compusi ce pot fi considerati anti-cancer.

Un astfel de compus chimic poarta denumirea „I3C” – idole-3-carbinol- si este un fitonutrient, precursor al diindolilmetan-ului (DIM).

In lupta impotriva cancerului, dintre toate legumele crucifere, se remarca brocoli intrucat reprezinta o sursa de sulforafan – un compus fitochimic, ce promoveaza productia de enzime cu rol de anihilare a agentilor cancerigeni din organism.

Alti doi compusi continuti de brocoli, ce au rolul de a zadarnici actiunea agentilor cancerigeni, sunt luteina si zeaxantina, substante cu rol important impotriva cancerului de colon si de prostata.

Din pacate brocoli se numara printre cele mai dispretuite alimente, intrucat se cunosc prea putine retete de preparare a mancarurilor, iar cei mai multi dintre oameni il considera o leguma fara valoare gustativa (in special copiii).
 
 

Morcovii contin beta-caroten, Falcarinol - antioxidanti puternici. Remedii naturale impotriva cancerului. Proteine ce ajuta la combaterea cancerului si intarirea sistemului imunitar. O alimentatie sanatoasa poate constitui o naricada impotriva cancerului. Pentru sanatate, frumusete, dezintoxicatie, imunitate, rezistenta, forta, energie, putere. Anticancer, antitumoral, antiimbolnavire, antibacterian, antiinflamator
 
3. Morcovi

Morcoviorii sunt o sursa importanta de beta-caroten – un antioxidant puternic, ce este recunoscut ca avand proprietatea de a reduce riscul aparitiei cancerului.

Falcarinol este o alta substanta continuta de morcovi, cu rolul de a inhiba proliferarea celulelor canceroase.  

In diete este de preferat ca morcovii sa fie consumati cruzi si nu fierti, intrucat prin procesul de preparare se pierde o parte importanta din valoarea lor nutritiva.  



 



Ardeiul de Cayenne, Cayenne Peppers, Ardeiul iute contine o substanta numita capsaicina ce combate cancerul, determinand apoptoza celulelor. Remedii naturale impotriva cancerului. Proteine ce ajuta la combaterea cancerului si intarirea sistemului imunitar. O alimentatie sanatoasa poate constitui o naricada impotriva cancerului. Pentru sanatate, frumusete, dezintoxicatie, imunitate, rezistenta, forta, energie, putere. Anticancer, antitumoral, antiimbolnavire, antibacterian, antiinflamator
 
4. Ardeiul iute

Ardeiul iute sau Ardeiul de Cayenne (Cayenne Peppers) contine o substanta denumita capsaicina – o substanta ce si-a demonstrat abilitatile sale de a combate cancerul prin incetinirea cresterii celulelor canceroase si determinarea aparitiei „suicidului  celular” (apoptozei).

 

Usturoiul contine sulfura de dialilsubstanta ce distruge microbii, mai bun decat orice antibiotiv. Tratament natural. Remedii naturale impotriva cancerului. Proteine ce ajuta la combaterea cancerului si intarirea sistemului imunitar. O alimentatie sanatoasa poate constitui o naricada impotriva cancerului. Pentru sanatate, frumusete, dezintoxicatie, imunitate, rezistenta, forta, energie, putere. Anticancer, antitumoral, antiimbolnavire, antibacterian, antiinflamator
 
5.Usturoiul

Desi detestat pentru mirosul sau specific, persistent si patrunzator, usturoiul este recunoscut si apreciat din batrani pentru proprietatile sale foarte benefice pentru sanatate, fiind folosit in diferite leacuri pentru tratarea sau prevenirea unui numar impresionant de boli.

Acest lucru este posibil pentru ca usturoiul contine la randul sau compusi ce imbunatatesc la nivel celular activitatea sistemului imunitar.

Unul din acesti compusi este sulfura de dialil care poate distruge aproape orice bacterie, dovedindu-se mai puternic decat multe alte antibiotice cunoscute. Cocteilul de substante continute de usturoi poate bloca raspandirea celulelor cancerigene si chiar sa incetineasca dezvoltarea tumorilor.

Usturoiul este eficace chiar si gatit, in diferite mancaruri, insa mirosul tot nu va dispare atat de usor.

 

Maitake, Reishi, Coriolus Versicolor si Shiitake sunt ciuperci si bureti medicinali contin Substanta polizaharida beta glucani si proteina denumita lectina ce intaresc sistemul imunitar fiind o bariera impotriva cancerului. Ergosterolul opreste dezvoltarea celulelor canceroase.
 
6. Ciupercile medicinale

Ciupercile numite Maitake, Reishi, Coriolus Versicolor si Shiitake si-au demonstrat in repetate randuri eficacitatea in lupta impotriva cancerului.
Proprietatile medicinale ale ciupercilor sunt asigurate de continutul lor bogat in proteine, polizaharide, aminoacizi, minerale, beta glucani, vitamine.

Substanta polizaharida beta glucani si proteina denumita lectina sporesc si consolideaza capacitatea sistemului imunitar in lupta impotriva cancerului.

Ergosterolul (un precursor al vitaminei D2) este o alta substanta continuta de ciuperci ce are capacitatea de a inhiba dezvoltarea celulelor canceroase de prostata.

 

Zmeura contine antociani cu8 proprietati antitumorale, proprietati homeostatice, hipotensive si cardioprotectoare. Remedii naturale impotriva cancerului. Proteine ce ajuta la combaterea cancerului si intarirea sistemului imunitar. O alimentatie sanatoasa poate constitui o naricada impotriva cancerului. Pentru sanatate, frumusete, dezintoxicatie, imunitate, rezistenta, forta, energie, putere. Anticancer, antitumoral, antiimbolnavire, antibacterian, antiinflamator.
 
7. Zmeura neagra

Zmeura este o sursa excelenta de antioxidanti si fitonutrienti cuprinsi in substanta denumita antociani, ce poate fi o bariera impotriva cancerului.

Pe langa insusirile antitumorale aceasta substanta are si proprietati homeostatice, hipotensive si cardioprotectoare.

 

Strugurii contin resveratrol, un fitonutrient si antioxidant puternic. Remedii naturale impotriva cancerului. Proteine ce ajuta la combaterea cancerului si intarirea sistemului imunitar. O alimentatie sanatoasa poate constitui o naricada impotriva cancerului. Pentru sanatate, frumusete, dezintoxicatie, imunitate, rezistenta, forta, energie, putere. Anticancer, antitumoral, antiimbolnavire, antibacterian, antiinflamator
 
8. Strugurii si vinul rosul

Atat strugurii cat si vinul contin o substanta denumita resveratrol, un fitonutrient si antioxidant puternic cu efecte foarte benefice pentru sanatate.

Prin proprietatile sale anti-inflamatorii resveratrolul este foarte util in combaterea cancerului, putand determina apoptoza celulelor canceroase.

Unele studii indica faptul ca resveratrolul este eficace in cazul cancerului de prostata si de colon.

 

Rusile contin licopen, substanta ce protejeaza celulele. Remedii naturale impotriva cancerului. Proteine ce ajuta la combaterea cancerului si intarirea sistemului imunitar. O alimentatie sanatoasa poate constitui o naricada impotriva cancerului. Pentru sanatate, frumusete, dezintoxicatie, imunitate, rezistenta, forta, energie, putere. Anticancer, antitumoral, antiimbolnavire, antibacterian, antiinflamator.
 
9. Sucul de rosii

Rosile contin si ele un fitonutrient si antioxidant denumit licopen, ce devine mai concentrat atunci cand tomatele sunt preparate sub forma de suc.

Licopenul previne deteriorarea celulelor sanatoase si inhiba dezvoltarea celor canceroase.

In numeroase studii efectuate s-a descoperit ca consumul de rosii sau de suc de rosii poate diminua riscul aparitiei cancerului pulmonar.
 


Curcuma este o planta erbacee vivace ale carei radacini sunt folosite intensiv in terapiile naturiste, pentru o gama larga de afectiuni ce include si cancerul. Planta contine substante anticancerigene, antimetastatice, antioxidante, pro-apoptotice, antiangiogene si imunomodulatoare. Remedii naturale impotriva cancerului. Proteine ce ajuta la combaterea cancerului si intarirea sistemului imunitar. O alimentatie sanatoasa poate constitui o naricada impotriva cancerului. Pentru sanatate, frumusete, dezintoxicatie, imunitate, rezistenta, forta, energie, putere. Anticancer, antitumoral, antiimbolnavire, antibacterian, antiinflamator.
 
10. Curcuma

Este o planta erbacee vivace ce creste in  regiunile tropicale din Asia, Africa si America.

Contine o seama de substante cu proprietati puternice anticancerigene, antimetastatice, antioxidante, pro-apoptotice, antiangiogene si imunomodulatoare.

Curcuma este recomdata pentru consum doar acelor persoane care nu prezinta afectiuni inflamatorii intestinale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator