duminică, 17 martie 2013

Pericolul nevazut


infectie; virus pulmonar; Yosemite; SUA; Parc National; cabane; picnic; pericolul din paduri; pericolul nevazut; virus mortal
 
In special in data de 1 mai a fiecarui an, considerata a fi ziua oamenilor muncii, majoritatea familiilor de romani se aduna in poieni sau in parcuri, ori undeva la o margine de padure pentru un mic picnic la iarba verde.

Dar iata ca in SUA, inca din anul 1993, exista o seama de rapoarte medicale cu privire la contractarea unui anumit virus pulmonar mortal, denumit hantavirus (HPS sau HCPS), raspandit prin urina si fecalele rozatoarelor.

Ultimele doua decese au fost raportate in urma cu doar cateva luni in Parcul National Yosemite, o destinatie populara pentru iubitorii de iarba verde si aer curat.

Nu mai putin de 587 de cazuri au fost pana in prezent documentate iar dintre acestea aproximativ o treime s-au dovedit a fi mortale.
 
Desi administratia parcului a procedat la dezinfectarea  cabanelor, a corturilor precum si a scorburilor de copac, unde s-ar fi putut adaposti rozatoarele, totusi rangerii ii sfatuiesc pe turisti sa fie foarte atenti la igiena, intrucat orice masura luata pana in prezent nu poate elimina pericolul contractarii unui virus.

In Parcul National Yosemite traiesc o multime de rozatoare, dintre care unele sunt infectate si deci purtatoare a virusului mortal, iar faptul ca o cabana a fost anterior dezinfectata nu mai conteaza daca zona respectiva este contaminata in mod constant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator